0493 - 529590

Openingstijden winter

In de winterperiode zijn wij van woensdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park

Dagarrangementen

Circus Kortooms
Bent u van plan een leuke familiedag te organiseren? Wij hebben daarvoor diverse mogelijkheden. Een van de populairste dagprogramma’s hebben wij in een arrangement verwerkt. Dit is altijd naar wens aan te passen, vraag naar de mogelijkheden.
• Start met koffie of thee en huisgemaakte Gouden Jantjes, Gouden Turven, chocolade pindarotsjes en een Turfdruppelke met slagroom.
• Vervolgens heeft u de keuze uit een rondleiding in het Toon Kortooms museum of een demonstratie turfsteken* op het naastgelegen turfveldje onder begeleiding van een turfsteker gids. *Demonstratie turfsteken + €3,00 p.p.
• Aansluitend krijgt u een lunch geserveerd in de Veenderij of op het terras met een kop tomatensoep of seizoen soep die u zelf opschept uit een ouderwetse soepterrine geserveerd met brood en kruidenboter. Vervolgens wordt op tafel geserveerd; broodmanden waarin Deurnes goud, wit brood, witte en bruine bolletjes en krentenbrood, roomboter, schalen met ham, kaas, gerookte Peel ham, jam, appelstroop, hagelslag en gekookte eieren. Inclusief 2 koppen koffie of thee, melk, tafelwater en sinaasappelsap
• Na de lunch gaat u met uw gezelschap het blotevoetenpad beleven!
€ 24,50 per persoon (minimaal 10 personen, ca. 4 uur)

Schat van De Peel "Turfsteken"
Unieke demonstratie turfsteken in de Deurnese Peel. Beleef de wereld van de noeste peelarbeiders uit de 19de eeuw. Bezoek het turfveldje, vlakbij de plek waar de vader van streekromanschrijver Toon Kortooms de ‘Deurnesche Turfstrooiselfabriek’ leidde. Ervaar hoe de turfstekers meer dan honderd jaar geleden te werk gingen.

Programma:
Ontvangst in de Veenderij van het Toon Kortooms Park met koffie of thee en smakelijke ‘Gouden Turfjes’.
Historische filmvertoning turfstekers in het museum. Beelden van vroeger laten de geschiedenis herleven. In de film ziet u turfstekers aan het werk in het Veengebied De Bult.
Een enthousiaste VVV-gids, annex ‘turfsteker’, neemt u vervolgens mee naar het peelveldje in het bos waar uw eigen schoeisel wordt verwisseld voor echte klompen. Hier kunt u zien hoe traditioneel turf werd gestoken. Met behulp van originele werktuigen, zoals bonkschop, stikker en oplegger, demonstreert hij het ambacht van de peelwerkers uit vroeger tijden. De oude turfpers die u eerder in de film zag, is hier ook in werkelijkheid te bekijken. We nemen een kijkje in het zeer eenvoudige woonverblijf van de vroegere turfstekers, de Plaggenhut, gelegen aan het turfveldje.
Na afloop proosten we op het terras van de Veenderij met een slok ‘Turfdruppelke’ (voor de kinderen een borreltje ranja), dit Peelse kruidenbittertje maakte het leven wat draaglijker. De gids vertelt ondertussen nog een leuke anekdote uit vroegere tijden!
€ 11,50 per persoon (minimaal 10 personen, ca. 2,5 uur)

Demonstratie turfsteken

Het Turfsteken is ook los te verwerken in een van onze vele andere arrangementen. U betaalt dan voor de demonstratie turfsteken met een bezoek aan de Deurnese turfstrooiselfabriek onder begeleiding van een turfstekergids slechts € 6,50 p.p. ca. 1 uur.

Jacob den IJzeren

Ontvangst in het Toon Kortooms Park met thee of koffie en huisgemaakte lekkernij. Als u heeft genoten van al dat lekkers wordt u in het Toon Kortooms museum verwacht, waar het verhaal over de schrijver Toon Kortooms en zijn familie wordt verteld. Daarna gaat u het blotevoetenpad beleven; een mooi natuurpad in de Peel. Aansluitend vertrekt u op eigen gelegenheid richting Smederij Thijs van de Manakker in Helenaveen. Onderweg kunt u genieten van het gevulde “Knikske”. Bij aankomst in de smederij wordt u welkom geheten door Thijs er volgt dan een boeiende demonstratie ijzersmeden. U kunt zijn werkplaats en zijn gesmede producten in zijn museumpje bewonderen.
€ 21,00 per persoon (minimaal 8 personen, ca. 3,5 uur)

Van turf naar Toon..
Tijdens dit middag vullend arrangement gaat u de geschiedenis beleven van de turfwinning en de connectie met Toon Kortooms, hetgeen deze plek zo uniek maakt! Programma: We starten in het restaurant met een kop koffie of thee en huisgemaakte Gouden Turven, Gouden Jantjes, chocolade en een Turfdruppelke met slagroom. Vervolgens neemt een gids annex turfsteker u mee naar het naastgelegen turfveldje waar een boeiende demonstratie turfsteken volgt. Na het turfsteken neemt de gids u mee naar de plek waar ooit de Turfstrooiselfabriek heeft gestaan. Bij de fundamenten van deze fabriek wordt u uitleg gegeven over hetgeen hier vroeger heeft afgespeeld. Na deze uitleg gaat u genieten van een heerlijke knapzak lunch, geserveerd zoals deze vroeger werd meegenomen door de turfstekers in de Peel. Na de lunch vervolgt het verhaal zich in het Toon Kortooms museum. De vader van Toon, Wout Kortooms was namelijk directeur van de toenmalige Turfstrooiselfabriek. Daardoor heeft Toon hier vele jaren gewoond en veel inspiratie opgedaan voor zijn boeken waarin hij veelvuldig schrijft over de Peel en natuurlijk ook turf! Na de rondleiding in het museum staat er nog een lekkere borrel Turfdruppelke op u te wachten.
€ 29,50 per persoon (minimaal 10 personen, ca. 5 uur, kleinere groepen in overleg)

Toons verhalentafel
Het Toon Kortooms Park organiseert in samenwerking met Frans van de Pas en Tonny Wijnands Toons verhalen tafel. Tijdens dit arrangement wordt het levensverhaal van Toon Kortooms verteld door Frans en muzikaal begeleid door Tonny. Dit alles wordt culinair verzorgd door ons. Een middag-vullend programma vol plezier en lekker eten en drinken. 

Programma:
10:30  Ontvangst met koffie of thee
11:00  Welkomstwoord
11:30  Soep met brood en kruidenboter
12:15  Verhalen en muziek
13:00  Knapzak lunch
13:45  Verhalen en muziek
14:30  Proosten met een Turfdruppelke
15:00  Einde programma
€ 21,00 per persoon (minimaal 50 personen)

Gouden Turven

Bezoek museum met leuk verhaal over de schrijver Toon Kortooms, wandeling door de theetuin en wandeling naar de fundamenten van de oude Deurnese Turfstrooiselfabriek. Beleving blotevoetenpad. Koffie of thee met huisgemaakte koekschalen en een turfdruppelke met slagroom.
€ 11,00 per persoon

Rondom de Halte
Ontvangst met uitleg bij Toon Kortooms Park. Hier wordt u een voorgerecht geserveerd, na dit gerecht wandelt u via een route van 3,5 km naar Herberg de Morgenstond, hier wordt een hoofdgerecht geserveerd, daarna wandelt u terug naar het Toon Kortooms Park waar u beleeft hoe verfrissend het blote voetenpad is, als puntje op de i wordt er na de wandeling van het blotevoetenpad nog een heerlijk nagerecht geserveerd. (*in de winter bezoekt u het Toon Kortooms museum i.p.v. het blotevoetenpad)
• 24 uur vooraf reserveren.
• Start bij het Toon Kortooms Park.
• Starten tussen 11:00 uur en 13:00 uur.
• Van 2,5 tot 4,5 km.
• Tijdsduur 4 ½ uur.
• Minimaal twee personen.
€ 35,00 per persoon

Op stap met de mannen Beekman​
Ontvangst op het Toon Kortooms park met een kop koffie of thee, huisgemaakte Gouden Jantjes, Gouden Turven, chocolade en een Turfdruppelke met slagroom. Daarna volgt een boeiende rondleiding in het Toon Kortooms museum waar verteld wordt over het leven van Toon Kortooms. Na deze rondleiding wordt u verwacht voor de lunch in de Veenderij waar u keuze heeft uit een van onze belegde Toontjes en een kop koffie of thee. Na al dit lekkers gaat u het blotevoetenpad beleven, lekker door de Peel! Aansluitend kunt u een korte wandeling maken over de route die Beekman en Beekman vroeger naar school bracht. We sluiten deze middag geheel in stijl af met een heerlijk diner bij Grand café Beekman & Beekman te Deurne waar u gaat genieten van een 3-gangen menu met lekkere streekgerechten uit de Peel! Inclusief een glas Peelreus zwaar blond bier, of een andere consumptie.
€ 45,00 per persoon

Lente arrangement
- Ontvangst met koffie of thee en huisgemaakte koekschalen en een Turfdruppelke met slagroom.
- Wandeling Serveashuyspad (1,5 2,5 of 3,5 km)
- Lentelunch* op het terras of in de Veenderij, inclusief een kop koffie of thee.
- Beleving blotevoetenpad of bezoek Toon Kortooms museum.
- Van 21 maart t/m 20 juni.
* Lentelunch bestaand uit: • Kopje tomatensoep met lavas. • Gegrild zuurdesembrood met kruidenroomkaas en gerookte Peel ham. • Kleine Turfstekerssalade met Peelham • Glaasje met huisgemaakte bosbessenjam en yoghurt.
€ 21,50 per persoon

Zomer arrangement
- Ontvangst met koffie of thee en huisgemaakte koekschalen inclusief Turfdruppelke met slagroom.
- Beleving blotevoetenpad.
- Zomerlunch* op het terras of in de Veenderij inclusief huisgemaakte ijsthee.
- Van 21 juni t/m 20 september.
* Zomerlunch bestaat uit: • Tomatensoep met lavas, • Mini Toontje met pulled pork en frisse salade • Sandwich met gerookte zalm en mosterddressing • Kleine Turfstekerssalade met komkommer, tomaat, ei, croutons en Peel-ham en dressing van grove mosterd en oude kaas • En een heerlijk bolletje schepijs na..
€ 21,50 per persoon

Herfst arrangement
- Ontvangst met koffie of thee en huisgemaakte koekschalen inclusief Turfdruppelke met slagroom.
- Herfstwandeling over het Serveashuyspad ( 1,5 2,5 of 3,5 km)
- Herfstlunch* voor de houtkachel, inclusief een kop koffie of thee.
- Bezoek Toon Kortooms museum met rondleiding
- Van 21 september t/m 20 december.
* Herfstlunch bestaat uit: • Pompoensoep met crème fraiche • Toast van donker desembrood met romige champignons gegratineerd met boerenkaas. • Mini toontje met een kroketje van draadjesvlees • Dessert van stroopwafels, vanille en stoofpeertjes..
€ 21,50 per persoon

Winter arrangement
- Ontvangst met koffie, thee of warme chocomel en vers gebakken gevulde speculaas met slagroom.
- Rondleiding in het Toon Kortooms museum.
- Winterlunch* in de Veenderij
- Koffie “de Peel in Brand” bij de haard.
- Van 21 december t/m 20 maart.
* Winterlunch bestaat uit: • Knolselderijsoep met truffel • Pasteitje met hertenstoofvlees en appelcompote • Stapelaar van meergranenbrood, bloedworst, appel, uitgebakken spek en appelstroop. • Koffie met turfdruppeltje en slagroom.
€ 21,50 per persoon

Het gehele jaar door arrangementen!

Het gehele jaar door hebben we verschillende arrangementen voor u samen gesteld. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Alle arrangementen »
Naar boven