0493 - 529590 | WhatsApp: 0493 - 529590

Openingstijden zomer

Zomertijd (1 april t/m 30 september)
Ma en Di: Gesloten
Wo - Zo: 10:00-18:00 uur

Voor groepen zijn wij in de avonduren ook geopend!


Online reserveren

Wilt u online reserveren? Klik dan hier.

 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park
 • Toon Kortooms Park

Dag-arrangementen

Circus Kortooms
Start met koffie of thee en huisgemaakte Gouden Jantjes, Gouden Turven, chocolade pindarotsjes en een Turfdruppelke met slagroom.
Vervolgens heeft u de keuze uit een rondleiding in het Toon Kortooms museum of een demonstratie turfsteken* op het naastgelegen turfveldje onder begeleiding van een turfsteker gids.

*Demonstratie turfsteken + € 5,00 pp

Aansluitend krijgt u de lunch Mijn Kinderen Eten Turf geserveerd in de Veenderij of op het terras

Na de lunch gaat u met uw gezelschap het blotevoetenpad beleven!

Borreltijd! We sluiten de dag af met een gezellige borrel. Keuze uit het frisassortiment, Bavaria pilsener, 0.0% regular, 0.0% Radler, glas rode, witte of rosé wijn. Ook serveren wij een heerlijke borrelplank met kaasblokjes, gedroogde boerenworst, gerookte Peel-ham, Toontjes brood, muhammaradip, truffelcrème, kruidenboter, tomatentapenade, bourgondische rundvleesbitterballen (4st.), borrelmaatjes (6st.), mayonaise, mosterd en chilidip.

€ 32,50 pp
Vanaf 10 personen.
Voor kinderen tot 12 jaar hanteren wij speciale prijzen
 

Gouden Turven
Bezoek aan het Toon Kortooms museum over de schrijver Toon Kortooms, wandeling door de kunsttuin en wandeling naar de fundamenten van de oude Deurnese Turfstrooiselfabriek. Entree blotevoetenpad. Koffie of thee met huisgemaakte koekschalen en een turfdruppelke met slagroom.

€ 15,00 pp
Vanaf 2 personen.
 

3 Peelen toer
In het land van de vele fietsarrangementen mag u uitgaan van een welgeslaagde dag genieten van de mooie natuur die de Peel te bieden heeft. U ervaart o.a. de Peelse gastvrijheid wanneer u na ieder traject afstapt en de fiets ‘tegen de gevel’ van de aangesloten eetgelegenheden zet. En om de cirkel helemaal rond te maken serveren de vier aangesloten restaurants één van hun lekkerste gerechtjes. De route gaat van Griendtsveen via de Maria Peel naar Asten-Heusden, via de Astense Peel naar Deurne en dan weer via de Deurnese Peel terug naar Griendtsveen. Onderweg krijgt u een kop koffie met huisgemaakte lekkernijen, een voorgerecht (keuze uit 3 gerechtjes), een hoofdgerecht (keuze uit 2 gerechten), een nagerecht (keuze uit 3 gerechtjes).

Deelname aan het arrangement kan alleen na een reservering minimaal 24 uur voor de aanvangstijd.

U kunt starten van: woensdag tot zondag, ’s morgens 10.30 tot ’s middags 13.00 uur. In de winter zijn er aangepaste openingstijden.

€ 37,00 pp
Vanaf 2 personen.

Klik hier om online te reserveren.
 

Peelreus biertour
Een fietsroute waar je bij 4 gerenommeerde restaurants een Peelreus met bijpassend gerecht geserveerd krijgt. Bier & spijscombinaties die speciaal voor deze route zijn samengesteld. Onderweg fiets je dwars door het land van de Peelreus!

Voorgerecht en startlocatie;
Peelreus Proeflokaal op het Toon Kortooms park
Peelreus de witte met bijpassend voorgerecht

Tussengerecht;
Hotel- Eetcafé in d’n ouwe Peel
Peelreus Zwaar blond met bijpassend tussengerecht

Hoofdgerecht;
Restaurant Op Hete Kolen
Peelreus Pikkedonker met bijpassend hoofdgerecht

Dessert en eindpunt;
Herberg de Morgenstond
Peelreus de Reuzin Kriek met bijpassend dessert

Praktische informatie
Inbegrepen bij arrangement; route, 4- gangen diner met bij elke gang een bijpassende Peelreus. (Of ander drankje naar keuze standaard bier, wijn, fris.)
Te reserveren op woensdag tot en met zondag tussen 12:00 en 15:00 (start)
Duur arrangement ca. 5 uur
Totale route 29 kilometer

€ 57,50 pp
Vanaf 4 personen.

Klik hier om online te reserveren.


Happen en Trappen
Vraag een willekeurige passant wie de best verkochte Nederlandse roman ooit heeft geschreven en het antwoord luidt waarschijnlijk Harry Mulisch, Herman Koch of Kluun. Begrijpelijk maar onjuist, want met twee miljoen(!) verkochte exemplaren valt deze eer aan Toon Kortooms ten deel. Zijn boek 'Beekman en Beekman' werd werkelijk verslonden door het publiek. Bijzonder is het gegeven dat de boeken van Kortooms gebaseerd waren op zijn eigen ervaringen en zich afspeelden in de Peel. De ideale aanleiding voor een dagje Happen en Trappen.
Dit arrangement is uitsluitend te boeken via www.happenentrappen.nl

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Voor deze gastronomische dagtocht van 45 kilometer start u ’s morgens in Deurne bij het Toon Kortooms Park. U begint met koffie/thee en koekschalen. Vervolgt fietst u door de Deurnese Peel, 2750 hectare uitgestrekte veenvlaktes, af en toe onderbroken door ‘boerenkuilen’ (afgraving). Na deze overdosis natuurschoon schuift u aan bij eetcafé De Buizerd in Asten voor een voorgerecht. Daarna staat u wederom een fraai stukje Peel te wachten, maar ditmaal de Groote Peel. Via de Dennendijkse bossen komt u vervolgens weer terug in Asten, waar bij restaurant Pesos een smaakvol soepje wacht.

De route voert u dwars door het weidse Brabantse land met zijn prachtige oude boerderijen, over smalle landweggetjes en mooie bospaden: de Aa-route zal u aangenaam verrassen. Zo bereikt u grand café Beekman en Beekman in Deurne, waar de geest van wijlen Toon Kortooms nog rondwaart. Hier op het marktplein komt het hoofdgerecht op tafel. Voor u Deurne weer verlaat wilt u wellicht nog even langs de Openbare Bibliotheek fietsen. Daar is namelijk, op zijn 75e verjaardag, een bronzen buste van Kortooms geplaatst. Een bijzonder kunstwerk van Jos Reniers, met als opschrift: ‘Toon Kortooms schijver – In zijn boeken is de Peel vereeuwigd.’

Het laatste traject voert naar herberg De Morgenstond in Griendtsveen, waar de dag in stijl wordt afgesloten met een heerlijk dessert.
Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route! Enkel te boeken via www.happenentrappen.nl.


Rondom de Halte
Een 3- gangen lunch op 2 locaties met drankjes inbegrepen en een prachtige wandeling rondom de Halte.

Ontvangst met uitleg bij Toon Kortooms Park. Hier wordt u een lunchgerecht geserveerd. Na dit gerecht wandelt u via een mooie route naar Herberg de Morgenstond, hier wordt een lunchgerecht geserveerd, daarna wandelt u terug naar het Toon Kortooms Park waar u als puntje op de i een heerlijk nagerecht wordt geserveerd.

Te reserveren op woensdag t/m zondag tussen 10:00 en 13:00 uur via
Vegetarische opties in arrangement.
Bij ieder gerecht is een drankje (standaard bier, wijn en fris) inbegrepen. 
Routeboekje voor de wandeling (keuze 2,5km of 3,5km.)

€ 32,00 pp
Vanaf 2 personen.

 

 

 

Het gehele jaar door arrangementen!

Het gehele jaar door hebben we verschillende arrangementen voor u samen gesteld. Klik hier voor de mogelijkheden!

Naar boven