0493 - 529590 | WhatsApp: 0493 - 529590

Openingstijden

Het hele jaar geopend
Wo - Zo: 10:00-17:00 uur
Ma - Di: gesloten


In de vakanties regio zuid zijn wij 7 dagen per week geopend.
Voor groepen vanaf 25 personen zijn wij in de avonduren ook geopend!

Peelbustour

Rondrit door het land van Toon Kortooms, de Peel, onder leiding van ervaren gids.

Het landschap van de Peel is adembenemend en betoverend tegelijk. Je vindt er de restanten van wat eens een uitgestrekt oergebied was van levend hoogveen. Turfsteker Gebbel viste er de Gouden Helm op. Pittoreske dorpjes als Griendstveen en Helenaveen ontstonden. Tijdens de rondrit doen we deze en andere historische locaties aan.

Programma:
10.00 uur: ontvangst bij het Toon Kortooms Park in Deurne met een Peelse verwennerij, een lekkere kop koffie of thee met Gouden turvenkoek, Gouden Jantje, pindarotsjes en een turfdruppelke met slagroom. Om 10.45 uur verzamelen we op de parkeerplaats van het Toon Kortooms Park om op de bus te stappen voor de rondrit. Dit kan in je eigen touringcar. Desgewenst kunnen we, tegen een meerprijs, een bus voor je huren.

11.00 uur: prachtige rondrit door de Peel. Een ervaren VVV-gids gaat jullie begeleiden op deze prachtige tour door het land van Toon Kortooms. De gids vertelt over de geschiedenis van Deurne en haar bewoners. Over de woeste Peel. Over de turfwinning en de noeste peelarbeiders, het land waar Toon Kortooms over schreef in zijn streekromans. We toeren langs adembenemende plekjes, turfvaartjes en historische locaties. Een belevenis!

13.00 uur: einde rondrit, uitstappen bij het Toon Kortooms Park

Begeleiding VVV-gids € 110,00 per groep/per bus
1 x koffie of thee met versnaperingen in Toon Kortooms Park € 6,50 p.p.

Prijs is inclusief: ontvangst met 1 x koffie of thee met versnaperingen Toon Kortooms Park en rondrit door de Peel onder leiding van een ervaren VVV-gids van ca. 2 uur
Prijs is exclusief: overige consumpties, vervoer en verzekeringen.
De administratiekosten bedragen € 6,95 per boeking.

U kunt de tour aanvragen met een eigen bus.  Indien vanuit ons een touringcar moet worden ingeschakeld dan is dit vanaf 25 personen. En zullen wij een offerte opvragen bij een busmaatschappij.

Optioneel bij te boeken:
Uitgebreide lunch, borrel of diner op het Toon Kortooms park, kijk voor de arrangementen bij restaurant en proeflokaal op onze website.

Bezoek aan het Toon Kortooms museum gelegen op de plek waar de schrijver heeft gewoond, tref je diverse herinneringen uit het leven en werk van Kortooms. De schrijver schreef vele bestsellers, waaronder de bekende boeken Beekman & Beekman en Help, de dokter verzuipt. Je kunt op eigen houtje het museum bekijken. Je kunt ook kiezen voor een rondleiding met gids.

Contact

Toon Kortooms Park
Griendtsveenseweg 80
5753 SB Deurne

0493-529590
info@toonkortoomspark.nl

Naar boven